top of page

Stainless steel sieraden

Klanten vragen zich vaak af van welk materiaal onze sieraden zijn gemaakt en wat dit betekent voor de verkleuring en het draagplezier. Daarom zullen we je hieronder wat meer uitleg geven over het materiaal waarvan de sieraden van Sieraden by Lot zijn gemaakt. 

Stainless steel sieraden
Alle sieraden op de website van Sieraden by Lot zijn gemaakt van stainless steel met daaroverheen een laagje 14K goud. Het materiaal 
stainless steel is een duurzaam en sterk materiaal. Sieraden die gemaakt zijn van stainless steel hebben aan de buitenkant een laagje chroom, wat ervoor zorgt dat de sieraden niet gaan roesten. De stainless steel sieraden worden als het ware beschermd door dit laagje voor aantastingen van buitenaf. 

Verkleuren stainless steel sieraden door water?
Het antwoord op deze vraag is nee! Stainless steel sieraden verkleuren niet wanneer ze in contact komen met water. Je kunt de sieraden hierdoor 24/7 dragen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze verkleuren. Je kunt de stainless steel sieraden zelfs omhouden tijdens het douchen en zwemmen. De sieraden verkleuren niet door de stoffen waar stainless steel van is gemaakt, namelijk koolstof, chroom en ijzer. Het buitenste laagje zorgt dat de sieraden niet gaan roesten. Doordat onze sieraden ook zijn afgewerkt met een klein laagje 14K goud dat zich aan het stainless steel materiaal vastbindt, blijven de sieraden heel lang mooi. Je hebt er jaren draagplezier van en de kleur behoudt zich goed. 

Zijn stainless steel sieraden allergievrij?
Naast het feit dat onze sieraden van stainless steel niet verkleuren, zijn de sieraden ook nog eens nikkelvrij, allergievrij en recyclebaar. Het materiaal geeft niet af op de huid en maakt de huid niet groen. Hierdoor  zijn de sieraden geschikt voor iedereen, ook voor degene die gevoelig zijn voor metaal of sieraden in het algemeen. Dit is tevens het grootste voordeel van stainless steel sieraden, aangezien sieraden van bijvoorbeeld 925 zilver in de loop der tijd zwart worden. Verder vervagen de sieraden niet door huidzuren, wat wel het geval is bij bijvoorbeeld sieraden van koper of echt zilver. Echter moet je wel opletten met chemische stoffen zoals parfum en shampoo, aangezien dit de kleur van de sieraden wel wat doffer kan maken. 

 
Stainless steel is een materiaal wat prijs/kwalitatief een goede optie is wanneer je betaalbare sieraden wilt aanschaffen die je lang kunt dragen maar niet zo duur zijn als echt goud of zilver. Ben je dus op zoek naar sieraden die niet verkleuren, duurzaam en allergievrij zijn voor een kwalitatief goede prijs? Bekijk dan verder op de website naar de collectie sieraden van Sieraden by Lot! 

bottom of page