top of page

Stainless steel vs Gold plated sieraden

Er zijn veel soorten sieraden van verschillende materialen en in verschillende kleuren. Zoals je wellicht al weet zijn al onze sieraden gemaakt van stainless steel met daarover een laagje 14K goud. Dit materiaal verkleurt niet wanneer het in contact komt met water waardoor alle sieraden waterproof zijn. Maar wat zijn gold plated sieraden en wat is het verschil met stainless steel sieraden?

Gold plated sieraden zijn gemaakt van het materiaal koper waar een dun laagje goud of wit goud overheen zit. Deze combinatie van materialen zorgt ervoor dat gold plated sieraden over het algemeen goedkoper zijn dan stainless steel sieraden. Een nadeel is wel dat deze sieraden minder lang meegaan in vergelijking met stainless steel sieraden. Het dunne laagje goud of wit goud kan namelijk na verloop van tijd loslaten waardoor deze sieraden uiteindelijk verkleuren. Gold plated sieraden kunnen daarnaast niet zo goed tegen water en andere stoffen dus moet je met deze sieraden wat meer opletten wanneer je ze draagt en zul je ze wellicht ook wat vaker af moeten doen om ze wat langer mooi te houden.

Naast gold plated sieraden zijn er ook stainless steel sieraden. Op onze webshop van Sieraden by Lot verkopen we doorgaans alleen stainless steel sieraden aangezien deze sieraden langer meegaan. Stainless steel is namelijk een sterk materiaal dat gemaakt is van chroom. Hierdoor zijn de sieraden beschermt tegen roest en verkleuren ze niet door water of andere stoffen van buitenaf. Daarnaast krast dit materiaal niet snel en glimt het mooi. Verder zijn stainless steel materialen duurzaam geproduceerd en 100% recyclebaar. Deze sieraden zijn tevens allergievrij, waardoor je bijvoorbeeld geen groene uitslag kan krijgen van stainless steel of last kan krijgen van een nikkelallergie. De sieraden zijn iets duurder ten opzichte van gold plated sieraden maar nog steeds zeer betaalbaar in vergelijking met sieraden van echt goud en zilver. Al deze voordelen zorgen ervoor dat stainless steel sieraden niet moeilijk zijn om te onderhouden. Je hoeft ze bijvoorbeeld niet af te doen wanneer je gaat douchen of sporten.


De sieraden op onze webshop bevatten tevens een 14K goud laagje. Dit zorgt ervoor dat je de sieraden extra lang kan dragen en van een hoogwaardig materiaal zijn. We hebben zowel kettingen, armbanden, oorbellen en ringen van stainless steel materiaal.

1.066 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page